4 Tips om vintage en modern te combineren in je interieur

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 11:29

De trends op het gebied van interieur is oud en nieuw combineren. 

Met vintage pareltjes breng je een eigen persoonlijke en warme sfeer toe aan je interieur. Moderne items maken een vintage interieur stijlvol en strakker. Kies verschillende woonstijlen, je creëert daarmee je eigen unieke en verrassende woonstijl. Modern en vintage combineren kan lastig zijn. Hieronder 4 leuke tips en kies voor vintage combineren met je eigen woonstijl!

1. Modern en vintage aan de muur
Als je een stoere wand wilt neerzetten maak dan gebruik van oude en nieuwe items. zoals oude lijsten en schilderijen, dit in combinatie met trendy postkaarten of fotolijsten.  Ook wandborden staan mooi in combinatie bij strakke lijsten. 

Wil je laten zien dat je van reizen houdt? Zet of hang er een stoere vintage camera bij.

2. Vensterbank decoreren
Persoonlijk vind ik het erg leuk om regelmatig mijn vensterbank te stijlen met nieuwe en vintage bloempotten en plantaccessoires van verschillende materialen en vormen. Terracotta combineert leuk met het groen van planten. Door verschillende vormen en kleuren van bloempotten te mixen krijg je een spannende look. Welke combinatie is jouw favoriet?

3. Vintage kleuren
Het is belangrijk te bepalen welke kleuren je gaat gebruiken in je interieur. Er zijn verschillende typische vintage tinten die passen bij hun eigen periode en stijl. Vintage kleuren als okergeel en groen (jaren ‘60 en ’70), pastel (jaren ‘50) of aardetinten zijn mooi te combineren met natuurlijke materialen en woonstijlen. Het is belangrijk te bepalen welke kleuren je gaat gebruiken in je interieur. Zo kun je  je woonstijl helemaal aanpassen aan je eigen wensen. Welke kleur kies jij?

4. Less is more
Vintage en nieuwe woonaccessoires combineren is een mooie manier om een sfeervolle interieur te maken. Overdrijf het aantal vintage items niet. Kijk ook naar kleurgebruik. Creëer de juiste balans.  Maximaal zes vintage elementen zijn al genoeg om een kamer mee in te richten. Less is more.

Michella

In onze Shop vind je de nieuwste items VINTAGE en modern

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.