Tuinaccessoires | Duurzaam en vintage buitendecoratie

Gepubliceerd op 4 mei 2022 om 08:34

Duurzaam en vintage BUITEN DECORATIE 4 TIPS

 

Yes! Het voorjaar is begonnen! We trekken weer naar buiten de tuin in of op het balkon. Tijd om plannen te maken om je terras of balkon voorjaar proof te maken. Duurzaam wonen wordt steeds belangrijker. We zijn op zoek naar oplossingen die het milieu minder belasten en die nog jaren mee kunnen. Voor het inrichten van mijn tuin en terras kies ik vaak voor tweedehands vintage tuinaccessoires en ook voor duurzame materialen. Hieronder deel ik 4 tips duurzaam en vintage buitendecoratie:

Vintage tuinaccessoires | buitendecoratie

TIP 1 Gebruik wat je hebt

Een leuke en creatieve manier om je terras of balkon te stijlen is door spullen te gebruiken die je al hebt. Vorig jaar hebben wij een overkapping geplaatst. De apothekerskast die in onze vorige woning heeft gestaan, staat nu te pronken onder de overkapping. Op de  apothekerskast staat een oude terracotta bloempot met daarin een mooie kamerplant. De kamerplant gaat in het najaar weer naar binnen. Het retro gietertje heb ik gevonden op een rommelmarkt. Praktisch en stoer. Een toffe eyecatcher op de kast. Gebruik je creativiteit en creëer je eigen stijl.

Emaille is weer helemaal hip en duurzaam. Geef je picknicktafel met emaille servies een nostalgische tint. Mix en match verschillende kleuren met elkaar voor een vrolijk geheel. Op een aantal plekken in de tuin heb ik emaille schaaltjes neergezet en gevuld met water. Ideaal voor de vogeltjes om in te badderen of te drinken. Shop hier ons assortiment emaille.

Geef je balkon of terras een gezellige lounge sfeer met een comfortabele buitenkussen. Een tuinkussen zorgt voor een fijn zitcomfort en een compleet gestyled buiten interieur. Combineer verschillende outdoorkussens met elkaar voor een toffe look. Kies voor waterafstotend en uitwasbaar materiaal hierdoor heb je nog langer plezier van de buitenkussens. Shop hier onze collectie tuinkussens.

TIP 4 Sfeervolle verlichting

Op vakantie heb ik een olielampje gevonden. Het lampje doet mij herinneren aan vroeger. Dus ik heb het lampje meegenomen. Ik had toen geen idee waar ik het lampje zal gaan neerzetten. Of ik het een plekje zal geven. Het lampje is eigenlijk heel erg lelijk. Bij thuiskomst heb ik het lampje eerst weggezet in de kast. Totdat is vorig jaar bezig was met de inrichting van de overkapping. Ik was nog op zoek naar sfeervolle verlichting tijdens de knusse avonden bij de buitenhaard. Ik dacht ineens aan het olielampje. Het lampje staat nu voor het 2e seizoen te shinen onder onze overkapping.
Love it!

Welke vintage tuinaccessoires staan bij jouw op je balkon of terras te shinen? Inspiratie op doen? Check onze shop voor duurzaam en vintage buiten decoratie. Have fun!

Michella

Tag:  vintage emaille / vintage olielamp / vintage tuinaccessoires / tuinkussen / vintage buiten decoratie tips / duurzaam wonen / buitendecoratie / tuinkussens / sfeervolle verlichting / buitenkussen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.